MOONG BADE (मूँग वड़े) or MANGODEY (मंगोड़े)
- Soak Moong Daal overnight.
- Strain away all the water in the morning and wash the daal 2-3 times. Strain it.
- Now grind this with heeng (asafoetida), ginger and green chillies.
- The batter should be thick. Now add chopped onions in this.
- Heat oil to high temperature and then lower the flame to medium.
- Fry small lumps of batter in hot oil on medium flame till they are light golden.
- Serve hot with green chutney.
- मूँग दाल को रात भर भिगोएँ
- सुबह सारा पानी निथार दें और मूँग दाल को अच्छे से धो लें। सारा पानी निकाल लें।
- अब इस दाल को हींग, हरी मिर्ची और अदरक के साथ दरदरा पीस लें।
- मिश्रण का गाड़ा होना ज़रूरी है। अब इस में कटी हुई प्याज़ मिलाएँ।
- तेल को तेज़ गरम कर के लौ को मद्धम कर लें।
- अब इस में छोटे छोटे मंगोड़े तलें, धीमी आँच पर हल्का सुनहरा होने तक।
- हरी धनिया चटनी के साथ परोसें।
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